top of page

Ayurveda

Elsker du naturlig selvforkælelse? Shankara Ayurvedisk hudpleje tilbyder skræddersyet pleje baseret på 5000 år gammel ayurvedisk videnskab og ny teknologi.

Shankara Produkter

Shankara laver de fineste hudplejeprodukter, der plejer din indre og ydre skønhed. I næsten to årtier har vi forfinet foreningen mellem den gamle østlige Ayurveda og den vestlige viden om aktive ingredienser i vores unikt effektive, resultatorienterede produkter.

Shankaras hudplejeprodukter er inspireret af Ayurveda.

Introduktion til Ayurveda

Vejen til et langt, lykkeligt og afbalanceret liv.

Ayurveda er en helhedsorienteret sundhedstilgang, der adresserer både det fysiske, mentale og åndelige velbefindende. Dette velværesystem er baseret på naturlig videnskab og går dybt for at behandle årsagerne til symptomer, vi oplever i vores kroppe. Ayurveda arbejder på at genoprette kroppens naturlige balance ved at styrke både krop og sind og samtidig rense kroppen for toksiner, der potentielt kan udvikle sig til sygdomme senere i livet.

Ubalance kan skyldes både ydre og indre påvirkninger, og derfor er det vigtigt at være opmærksom på kost, mentalt velvære og anvendelsen af de rette hudplejeprodukter. Disse faktorer arbejder sammen og skaber det endelige resultat.

Ayurvedisk sundhedssystem er baseret på 5 grund elementer:

01.

Luft (Vayu)

Betegner universets bevægelseskoncept

02.

Ild (Agni)

Står for energi

03.

Vand (Jala)

Representerer samhørighed og fluiditet

04.

Jord (Prithvi)

Giver struktur og soliditet

05.

Rum (Akasha)

Muliggør bevidstheden i at udfolde de andre elementer

Disse elementer findes i alle livets væsner, celler, væv og organer i kroppen.

Når disse elementer sammensættes i kroppen, udvikler de sig til 3 fundamentale sammensætninger, hvilket ifølge Ayurveda’s sundhedssytem kaldes ”Doshaer”.

Ifølge Ayurveda findes der 3 doshaer:

VATA

Luft + Rum

De har en tendens til at være entusiastiske, snakkesalige, kreative og kan lide at bevæge sig. Når de er i ubalance, bliver de mere bekymrede, bange, mindre jordnere, overvældet og ubeslutsomme. Huden: Vata typer har oftere tyndere hud, som er køligere at røre ved og har tit kolde hænder og fødder. Huden har en tendens til at være tør og viser tidligt aldrings tegn. Når huden er i ubalance, bliver den ekstremt dehydreret, føles grov og skællet og har gråligt udseende. ​ Tips til hudpleje: Fugt, fugt, fugt! Brug ikke sæber som udtørrer – og kemiske konserveringsmidler. Til Vata hud anbefales det, at bruge hudplejeprodukter, der er fugtgivende, nærende og beroligende for at afbalancere. Spis varm, nærende mad og undgå udtørret mad. Sørg for at have regelmæssige rutiner og regelmæssige spisetider. Gå tidligere i seng.

PITTA

Ild + Vand

Pitta er ofte sjove, intelligente, organiserede, fokuserede og målbevidste. Ved ubalance bliver de irriteret, vrede og får svært ved at give slip. I nogle tilfælde kan de godt være selv-kritiske og misundelige Huden: Pitta typer er normale hudtyper, er varme at røre ved og kan godt være sensibel. Det er en kombineret hudtype af normal karakter samt delvist dehydreret eller fedtet på T-zonen. Når den er i ubalance, kan den være en del sensibel, inflammeret eller rosacea i sin ekstreme form. I andre tilfælde kan huden være meget tør eller fedtet på T-zonen. ​ Tips til hudpleje: Til Pitta hud anbefales det, at bruge hudplejeprodukter, der er beroligende, afkølende og balancerende for at modvirke Pitta-doshaens tendens til inflammation, sensitivitet og overproduktion af olie. Holde sig væk fra ekstrem varme og direkte sollys. Undgå stærkt krydret mad og spis gerne frugter og grønsager, da de har en kølende effekt. Undgå koffein og alkohol.

KAPHA

Vand + Jord

Kapha er loyal, tålmodig og jordnær. I ubalance kan de være dovne, overfølsomme, overvægtige samt mangler motivation. Huden: Kapha hudtyper har kraftig og tyk hud. De er kølige at røre ved. Naturlig god fugtigheds balance på huden. De er lidt kraftigere bygget og har mindre tendens til rynker og får dem ofte sent i livet. I tilfælde af ubalance, har de tendens til at være ekstremt fedtet, urenheder, væske ophobning og hævelser. ​ Tips til hudpleje: Til Kapha hud anbefales det, at bruge hudplejeprodukter, der er lette, opfriskende og opkvikkende for at modvirke Kapha-doshaens tendens til overskydende olieproduktion, tilstopning af porer og en træg hud. Hyppig og god rengøring af huden, er noget af det bedste, man kan gøre for Kapha hud. Regelmæssig dybde rens bør indgå i den regelmæssige rutine. Undgå tung, fedtet mad og spis hellere let mad som for eksempel kogte grønsager. Sørg for at få motion dagligt for at holde fordøjelsen og kroppens afgiftningsprocesser i gang.

Udvalgte produkter

Vil du arbejde med Shankara

Få eksklusiv rådgivning om Shankara-produkter, og lad os arbejde sammen, så du også kan tilbyde dine kunder en strålende og beroligende hudoplevelse. 

Tak!

bottom of page