top of page

NYHED

Elsker du naturlige hudplejeprodukter, der er tilpasset til din krop,- og hudtype, har healende egenskaber, giver gode resultater, så er Shankara hudpleje ren selvforkælelse. Shankara er baseret på en 5000 år gammel ayurvedisk videnskab i kombination med den nyeste teknologi der gør produkterne helt innovative og bæredygtige.  

Introduktion til Ayurveda

Visdommen om et langt, lykkeligt og balanceret liv.

 

Ayurveda er et holistisk sundhedssystem, der beskæftiger sig med det fysiske, det mentale og det spirituelle. Et velbefindende sundhedssystem baseret på den naturlige videnskab. Dette avanceret sundhedssystem arbejder på det dybere niveau og behandler årsagen til de symptomer der viser sig på kroppen. Ayurveda genfinder kroppens naturlig balance ved at styrke kroppen og sindet. Samtidig udrenser Ayurveda kroppen fra de giftstoffer, som kan udvikler sig til sygdomme senere i ens liv.

Der kan være mange årsager til ubalance i kroppen, både det ydre og det indre miljø kan være med til at påvirke ens krop og sind derfor skal man være ekstra opmærksom på kost, mentalt velbefindende og at bruge de rigtige hudplejeprodukter man bruger da disse tilsammen giver det endelige resultat.

Ayurvedisk sundhedssystem er baseret på 5 grund elementer:

Dermeda_Shankara_Ayurveda_Elementer.png
LUFT

Betegner universets bevægelseskoncept

ILD

Er energi

VAND

Er samhørighed og fluiditet

JORD

Er struktur og soliditet

RUM

Gør det muligt for bevidstheden eller Samhita (helhedsværdien) at udfolde de andre elementer

Disse elementer findes i alle livets væsner, celler, væv og organer i kroppen.

Når disse elementer sammensættes i kroppen, udvikler de sig til 3 fundamentale sammensætninger, hvilket ifølge Ayurveda’s sundhedssytem kaldes ”Doshaer”. Ifølge Ayurveda findes der 3 doshaer:

Dosha

Dermeda_Shankara_Ayurveda_Dosha.png
VATA
Luft+Rum

Tør hud 

Dosha, der består af rum og luft, styrer bevægelse, cirkulation, nervesystemet og elimineringen i vores kroppe

PITTA
Ild+Vand

 

Normal, Sensibel og Kombineret hud

Fra ild og vand styrer fordøjelsen og stofskiftet

KAPHA
Vand+Jord

Fedtet hud

Fra vand og jord styrer struktur, væv og biologisk styrke

Ifølge Ayurveda er alle individer mere eller mindre født med en unik sammensætning af en af disse doshaer, det vil altid være således at en af doshaerne vil være mere fremtræden end nogen af de andre.

Når vi forstår vores dosha(sammensætning) som individ, så kan vi bedre vurdere, hvad der skal gøres for at være i sund balance og harmoni. Når man kender ens dosha, som kan man finde ud af hvad man kan gøre for at blive i en balanceret sund tilstand. Ved hjælp at Shankara Ayurvediske hudpleje produkter og behandlinger så styrker man ens sundheds balance på et meget dybere niveau.

Vata: (Rum og luft, tør hud)

De har en tendens til at være entusiastiske, snakkesalige, kreative og kan lide at bevæge sig. Når de er i ubalance, bliver de mere bekymrede, bange, mindre jordforbindelse, overvældet og ubeslutsom.

 

Huden:

Vata typer har ofte tynd hud, køligt at røre ved og har tit kolde hænder og fødder. Huden har en tendens til at være tør og viser tidligt aldrings tegn. Når huden er i ubalance, bliver den ekstrem dehydreret, følges groft og skællet og har gråligt udsende.

Tips til hudpleje: 

Fugt, fugt, fugt! Brug ikke sæber som udtørrer – og kemiske konserveringsmidler. Spis varm, nærende mad og undgå udtørret mad. Sørg for at have regelmæssige rutiner og regelmæssige spisetider. Gå tidligt i seng.

Pita: (vand og ild, normal kombineret hud)

Pita er ofte sjove, intelligente, organiserede, fokuserede og målbevidste. Ved ubalance bliver de irriteret, vrede og får svært ved at give slip. I nogle tilfælde kan de godt være selv kritiske og misundelig.

Huden:

Pita typer er normale hudtype, er varme at røre ved og kan godt være sensibel. Det er en kombineret hudtype af normal karakter samt delvis dehydreret eller fedtet på T-zonen. Når den er i ubalance, kan den være en del sensibel, inflammeret eller rosacea i sin ekstreme form. I andre tilfælde kan huden være meget tør eller fedtet på T-zone.

Tips til hudpleje: 

Have fokus på at berolige sensibel hud. Holde sig væk fra ekstrem varme og direkte sollys. Undgå stærkt krydret mad og spis gerne frugter og grønsager, da de har en kølende effekt. Undgå koffein og alkohol.

Kapha: (Vand og Jord, fedtet hud)

Kapha er loyal, tålmodig og jordnær. I ubalance kan de være dovne, overfølsomme, overvægtige samt manglende motivation.

Huden:

Kapha hudtyper har kraftig og tyk hud.  De er kølige at røre ved. Naturlig god fugtigheds balance på huden. De er lidt kraftigere bygget og har mindre tendens til rynker og får dem ofte sent i livet.  I tilfælde af ubalance, har de tendens til at være ekstrem fedtet, urenheder, væske ophobning og hævelser.

Tips til hudpleje: 

Hyppig og god rengøring af huden, er noget af det bedste, man kan gøre for Kapha hud. Regelmæssig dybde rens bør indgå i den regelmæssige rutine. Undgå tung, fedtet mad og spis hellere let mad som for eksempel kogte grønsager. Sørg for at få motion dagligt for at holde fordøjelsen og kroppens afgiftningsprocesser i gang.

Shankara hudpleje produkter er inspireret af Ayurveda

Shankara´s tilgang er original, holistisk og effektive kombination fra verdens ældste holistisk Ayurvedisk sundhedssystem fra østen i sammenarbejde med den moderne viden fra vesten. Denne kombination gør produkterne ekstrem unikke og resultatorienteret. Ingredienserne består af urter, planter, blomster, olier, som er helt naturlige og har healende egenskaber. De er fremstillet med kold forarbejdnings tekniker, der gør at effektiviteten ikke går tabt under fremstillingsprocessen. Ved hjælp af den moderne teknologi er produkterne mere aktive som penetreres hurtigere, giver synlige resultater og med til at styrke din sundhedsbalance på et meget dybere niveau. Produkterne passer til hver enkelt type dosha, samt understøtter både fysisk, psykisk og mentalt velbefindende. De indeholder hverken alkohol, parabener eller andre giftige kemikalier. Produkterne er inspireret af international humanitær leder og spirituel mester, Sri Sri Ravi Shankar. 100% af nettooverskud bliver doneret til humanitære formål (IAHV .org). Når du som forbruger køber Shankara produkter så vil du også være med til at støtte det humanitære arbejde. Produkterne er PETA-godkendte og grusomhedsfrie og man har ikke brugt dyreforsøg på at udvikle produkterne.                

bottom of page