top of page

"Hvis du kan vinde over dit sind, kan du vinde over hele verden"

 ~Sri Sri Ravi Shankar

Vores blog

5 ayurvediske tips til at håndtere hjernetåge

 Hjernetåge kan være et underliggende symptom for mange tilstande. De kan omfatte multipel sklerose, kronisk træthedssyndrom, depression, søvnforstyrrelser, visse hjertesygdomme, graviditet eller specifikke livsstilsudløsere som stress, angst og dårlig balance mellem arbejde og privatliv....

Spis en kost rig på antioxidanter
Sørg for, at din kost er fyldt med antioxidanter. Du kan finde masser af det i bær, amla, giloy, avocadoer, porrer, aubergine, græskar, abrikos, mango, mælk, nødder blandt andre fødevarer. Du har brug for antioxidanter i din kost, fordi hjernen, der arbejder døgnet rundt, bruger ilt til at arbejde, og hjernecellerne er modtagelige for oxidativt stress. Oxidativ stress er, når frie radikaler, som er skadelige og reaktive molekyler, øges i kroppen. De frie radikaler påvirker alt også blandt andet din hjernes sundhed. Det er en af de grunden til, at du har brug for en kost, der genopbygger antioxidanterne i din krop.

Håndter stress
Forbindelsen mellem mental stress og sindetåge er ret intuitiv. Den stress, der sidder i form af toksiner i din krop, kan sænke din produktivitet, mindske klarheden i tankerne, øge angst og spænding, samtidig med at risikofaktorerne for en lang række andre livsstilstilstande øges. Når sindet er fri for stress, kan man tænke mere klart, er mere fukuseret og har mere overskud til  klar udfordringer. Meditation, aromaterapi og sæsonbestemt massage eller daglig Abhyanga massage er nogle af måderne, du kan håndtere denne stress på. Ifølge Ayurveda styrer hver dosha en specifik kognitiv funktion. For eksempel  Vata dosha styrer læring og forståelse (kaldet Dhi). Pitta Dosha er ansvarlig for opbevaring og behandling af den information der kommer i hjerne. information og Kapha dosha tager sig af hukommelsen.
 

Shankaras soothing body oil

Eksperter anbefaler brugen af ​​æteriske olier der indeholder de udvalgte urter ved regelmæssig brug hjælper med at genoprette balance i alle dosha. Det kan være feks. som fugtighedscreme, badeolie eller til kropsmassage osv.

Shankaras Soothing Body Oil er en beroligende blanding af æteriske olier, der er kendt for deres afslappende og afstressende egenskaber. Fremstillet ved hjælp af æteriske olier som mandel, vindruekerner, solsikke, borage, kæmpenatlys, lavendel, sandeltræ og kamille, hjælper denne næringsrige kropsolie også med at håndtere bekymringer i sindet, over kritisk tænkning, irritabilitet og vrede! En olie til hypertension er også en olie til et perfekt roligt og afslappet sind! 

 

Aromaterapi

Shankaras aromaterapi-kollektion

Aromaterapi med specifikke olier som rosmarin, basilikumolie, pebermynte og citron kan medføre følgende fordele for din hjerne: Mental klarhed

Overvind mental træthed

Forbedret koncentration og fokus Revitalisering

Rolig og beroligende effekt, der bliver ved hele dagen.

 

Ayurvediske urter

Medhya Rasayana i Ayurveda er en samling af kraftfulde urter, der arbejder for at forbedre kognitiv funktion. De styrker også processen med læring, fastholdelse, assimilering af information og kreativitet. Disse urter inkluderer Shankhaposhpi, Brahmi, Gotu Kola, Ashwagandha og giloy.

Kvalitets søvn

Selvom du har opfyldt alle ovenstående, er forstyrret søvn bundet til at sænke dine kognitive evner, især når du er begyndt at leve med det. Kvaliteten af ​​din søvn er lige så vigtig. En god 8-timers søvn genoplader for eksempel din hjerne og giver den fuldstændig hvile. Det påvirker også, at nerveceller interagerer med hinanden. God søvn hjælper med at slippe af med giftstoffer opbygget i løbet af dagen i form af indtryk og hukommelse. 

 

bottom of page